Info en service - Het organiseren van uw reis tijdens de overtocht

Handige informatie over de boarding voor de Moby overtochten van auto's en andere voertuigen en tips om uw reis zo goed mogelijk te organiseren.


Check-in

Voor het aan boord gaan in onze veerboten is het nodig om in te checken.

Passagiers zonder voertuig moeten zich uiterlijk 30 minuten voor de afvaart melden (Haven van Malta, Nice en Bastia minstens 1 uur van tevoren), en passagier mèt voertuig uiterlijk 90 minuten voor vertrek (Haven van Genua, Nice en Bastia minstens 2 uur van tevoren).

Voor afvaarten vanaf Genua is het mogelijk om toegang te krijgen tot de ingang Varco Albertazzi alèèn tijdens het tijdstip van de afvaart en alleen met een geldig vervoerbewijs.

BOARDING IN NICE: Vanwege nieuwe boarding-procedures die zijn ingevoerd in de haven van Nice, wijzen wij u erop ruim van tevoren aanwezig te zijn om vertragingen en andere problemen te voorkomen.

De voertuigen zullen niet in chronologische volgorde worden ingescheept, maar op basis van de aangegeven beschikbaarheid door de Commandant van de veerboot en/of zijn ondergeschikten.


Voertuigen

De voertuigen kunnen op ieder dek van de garage van de veerboot worden geplaatst.
De voertuigen aangedreven door vloeibaar gas (GPL of methaangas) moeten in de boeking worden vermeld; u meldt zich tijdens de inscheping met een halfvolle tank en maakt het type brandstof bekend aan het personeel van de check-in.
Alleen de bestuurder heeft toegang tot de garage.
De lengte van de voertuigen zijn met alles inbegrepen, inclusief trekhaak etc.
Camper, caravan, cross-country's of andere voertuigen langer dan 220 cm vanaf de grond moeten worden vermeld in de boeking.


Ticket

Het vaarticket is persoonlijk, niet overdraagbaar en alleen voor het specifieke beschreven transport.

Verlies/Diefstal
Verlies of diefstal van een vaarticket moet direct worden gemeld bij het boekingskantoor of het havenkantoor op het moment van afvaart. Vervangende tickets kunnen alleen worden uitgegeven op voorwaarde dat het verloren ticket niet gebruikt is, er een boeking is gemaakt en de passagier een geldig indentititetsbewijs heeft. Er zal direct €10,00 worden gerekend voor de uitgave van het vervangende ticket.


Passagiers

In overeenkomt met de veiligheids- en algemene circulaire voorschirften n. 106 van het Ministerie van Infrastructuur en Vervoer op het gebied van Scheepvaartsveiligheid, is het noodzakelijk dat de passagier, samen met het vervoersbewijs, een geldig identiteitsdocument toont van àlle passagiers in de boeking, inclusief MINDERJARIGEN. Zonder de identiteitsdocumenten wordt de toegang aan boord geweigerd.
Wij herrinneren u dat voor de afvaarten van Italië naar Corsica en viceversa een geldig persoonsbewijs voor het buitenland nodig is.
BELANGRIJK: Vanaf 28 juni 2012 kunnen alle minderjarigen alleen met een individueel persoonsbewijs reizen; vanaf deze datum zullen de inschrijvingen van minderjarigen op het persoonsbewijs van de ouders niet meer geldig zijn.

VROUWEN IN VERWACHTING
Zwangere vrouwen mogen alleen aan boord met een medisch certificaat dat niet eerder is uitgegeven dan 48 uur voor vertrek (48 uur voor de heenreis en 48 uur voor de terugreis) waarin expliciet toestemming is gegeven voor de reis.
Dit document moet verplicht aan de scheepscommandant worden afgegeven en kan worden uitgegeven door een arts of door een gecertificeerde instelling.


Cabines en ligstoelen

Vanaf het moment van de inscheping, is het nodig u te melden bij de Reception aan boord voor de toewijzing van de cabine of ligstoel. Zoniet, dan wordt deze weer in de verkoop gezet anderhalf uur na vertrek van de veerboot. Voor nachtelijke overtochten moet de cabine minstens èèn uur voor de aankomst in de haven leeg zijn. Voor praktische redenen zijn dieren niet toegestaan in de cabines.

Vanaf april tot september wordt de cabine toegewezen tijdens de check-in, de sleutel wordt daarna weer ingeleverd bij het hiervoor verantwoordelijke infopoint in de veerboot. 
Voor toewijzing van de cabine (van oktober tot maart) of voor een gereserveerde ligstoel (gedurende het hele jaar) is het nodig u 30 minuten voor de afvaart te melden bij de receptie aan boord; de onaangemelde accommodaties zullen worden herverkocht.

De cabine voor gehandicapten zijn niet online verkrijgbaar vanwege de beperkte beschikbaarheid; u kunt ze telefonisch boeken met het nummer 49(0)611-14020.


Huisdieren

De huisdieren kunnen alleen aan boord gaan met een ticket, ze moeten een muilkorf dragen en aangelijnd zijn. Ze zijn niet toegestaan in de cabines behalve in de cabines waar huisdieren toegestaan zijn, in de ligstoelenzaal en de gemeenschappelijke zalen; ze zijn toegestaan op de buitendekken van de veerboot of, waar mogelijk, in de daarvoor bestemde overdekte gedeeltes tot volledige bezetting. Let op: in het buitenland kunnen de plaatselijke autoriteiten naar het Europese paspoort vragen, microchip, het medische gezondheidscertificaat en het verplichte vaccinatie-bewijs (hondsdolheid moet minstens 21 dagen voor het vertrek zijn getest).
Profiteer van de Formule Huisdieren: boek een cabine speciaal ingericht voor u en uw huisdier.