Informatie en advies voor dieren aan boord

Met MOBY, Tirrenia en Toremar gaat u op vakantie met uw viervoetige vrienden.

De dieren zijn welkom aan boord!

Volg enkele eenvoudige aanwijzingen om een ​​aangename overtocht met uw huisdieren door te brengen.
Voeg een ticket toe en vergeet niet om een muilkorf en een riem mee te nemen.
Doe ze tijdens de reis met een riem of lijn om om ze niet te verliezen en zorg ervoor dat ze altijd uw mobiele telefoonnummer bij zich hebben. Het kan ook handig zijn om een ​​foto van uw viervoetige vrienden mee te nemen; zo zal het gemakkelijker zijn om ze te vinden als ze besluiten om een ​​aantal vrije stappen te nemen!

Voor vertrek is een medisch onderzoek vereist. U kunt uw dierenarts ook benaderen voor speciale behoeften van uw kleine vriend, afhankelijk van de gekozen bestemming.

NOTA BENE:
Als u naar Frankrijk reist, raden wij u aan de voorschriften van de Europese Gemeenschap te raadplegen, waarin maatregelen voor het niet-commerciële vervoer van huisdieren (honden, katten en fretten) zijn vastgelegd.

Als deze dieren uit een EU-land komen, moeten ze aan bepaalde gezondheidsvoorwaarden voldoen om op Frans grondgebied te worden toegelaten:
a. identificatie (tatoeage of microchip);
b. geldige vaccinatie tegen rabiës;
c. paspoort afgegeven door een door de bevoegde autoriteit geautoriseerde dierenarts, waaruit uiteraard blijkt dat het bovengenoemde vaccin is gedekt. Dit paspoort komt overeen met één enkel model, voor alle landen van de Europese Gemeenschap;
d. voor dieren jonger dan drie maanden, niet gevaccineerd, is een algemene toestemming van de lidstaat van bestemming verplicht.

Naast het bovenstaande zijn er twee categorieën honden die als potentieel gevaarlijk worden beschouwd:
De eerste categorie van honden (aanvalshonden) omvat rassen zoals Pitbulls, Boerbouls en honden die morfologisch lijken op honden van het Tosa-ras.
De aankoop, de gratis of betaalde overdracht en de introductie op Frans grondgebied of in het Franse overzeese gebied van de honden van de eerste categorie is verboden. Alle overtredingen worden bestraft met een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 15 000 EUR.

De tweede categorie honden omvat waak- en verdedigingshonden zoals de Amerikaanse Staffordshire terrier en de Rottweiler.
Om Frankrijk binnen te komen, moet de eigenaar geboorte- en stamboekattesten (om te bevestigen dat de hond tot de tweede categorie behoort) en een aansprakelijkheidsverzekering voor zijn hond bij de douane kunnen voorleggen. Daarnaast is het noodzakelijk om een "Permis de détention" te verkrijgen, een document dat wordt afgegeven na een gedragsonderzoek van de hond en vermogensverificatie van de eigenaar. De "Permis de détention" kan alleen door een Franse dierenarts worden verkregen.

Nuttige en essentiële benodigheden

Hier zijn de nuttige en essentiële benodigheden voor het vervoer van uw huisdieren: basisvaccinatie (hondenziekte, hepatitis, leptospirose, parvovirus), vaccinatie tegen hondsdolheid (voor sommige bestemmingen), ontworming tegen darmparasitose en antiparasitaire behandelingen tegen vlooien en teken.

Vergeet niet om een ​​kleine kom mee te nemen voor het eten, voldoende voedsel voor de overtocht en zand voor het toilet.

In het buitenland kunnen lokale autoriteiten een Europees paspoort, een microchip, een medisch certificaat van goede gezondheid en een verplichte vaccinatierecord vragen (rabiës moet ten minste 21 dagen voor vertrek worden ingediend).

Sommige cabines zijn uitgerust om uw viervoeters tegemoet te komen: samen met hen zal de overtocht naar Sardinië, Corsica en Sicilië nog leuker zijn. Tweepersoons en vierpersoons accommodatie, met of zonder raam met vloer in Linoleum, die op een zodanige manier ontsmet wordt dat een maximale reiniging wordt gegarandeerd.
En voor hun comfort van uw harige vrienden zult u in de cabine een geurbestrijdende mat vinden.

CABINE MET TOEGANG TOT DIEREN

Er kunnen maximaal drie huisdieren in de cabine worden vervoerd.
De cabines zijn beperkt in aantal, controleer beschikbaarheid. Als u de aanduiding "CABINE MET TOEGANG TOT DIEREN" niet kunt vinden, betekent dit dat op de geselecteerde datum de beschikbaarheid voor dit type cabine is uitgeput.
De buitendekken van het schip blijven toegankelijk voor hun wandelingen en gewoonten; slechts enkele gemeenschappelijke ruimtes zijn uitgesloten (bars, restaurants).

NEEM ZE MET U MEE, OP DE MOBY-, TIRRENIA- EN TOREMAR-SCHEPEN KAN HET!

Huisdieren zijn niet toegestaan ​​in de cabines (met uitzondering van cabines met toegang voor dieren), in de lounge en in de gemeenschappelijke ruimtes; ze zìjn toegestaan ​​op de buitendekken van het schip of, indien beschikbaar, in de speciale cabines.
Profiteer van de viervoetige formule: boek een cabine speciaal voor u en uw huisdier.

Boek Nu